Băiţa bebeluşului

Cu siguranţă prima băiţă a bebeluşului tău va rămâne un moment memorabil din viaţa ta. Este o experienţă frumoasă, emoţionantă,  dar, în acelaşi timp destul de grea.

Deşi are doar câteva kilograme, bebeluşul trebuie manevrat cu mare grijă şi atenţie în timpul băiţei.

img_2365

Prima baie generală a copilului se face după căderea bontului ombilical. Îngrijirea acestuia este foarte importantă, deoarece este o zonă predispusă la infecţii. Ombilicul trebuie menţinut curat şi uscat până la căderea sa, care va avea loc între 3 şi 21 de zile. Toaleta bontului ombilical se face la fiecare schimbare a scutecului, se va tampona cu betadină şi se va pudra baneocin. Acest procedeu se va efectua şi după căderea bontului, până la cicatrizarea completă.

wp-1481205686782.jpg

 

Acum bebeluşul e pregătit pentru prima băiţă. Temperatura din camera de baie va fi de 24-26 grade. Baia se face în cădiţă specială, de plastic. Aceasta se aşează într-un loc sigur, ferit de curenţii de aer, în poziţie comodă. Temperatura apei din cădiţă trebuie să fie de 36-37 de grade. Aceasta se testează cu cotul sau cu termometrul de baie. Pentru liniştea mea, am achiziţionat o cădiţă cu termometru, care îmi indică temperatura exactă. Pentru spălare folosim şampon şi gel de duş, speciale pentru bebeluşi. Eu folosesc un şampon de la Sanosan, de care sunt foarte mulţumită.wp-1481212134802.jpg

Bebeluşul va fi ţinut în permanenţă de cel care îi face baie, nu va rămâne niciodată nesupravegheat în cădiţă. După baie, bebeluşul se scoate într-un prosop gros şi moale. Ştergerea se face prin tamponare începând cu capul şi terminând cu picioarele.

Într-un final, te poţi bucura de această realizare, şi ce e cel mai important, nu este finalul, este doar începutul unei aventuri. Odată ce capeţi experienţă, va deveni din ce în ce mai plăcută.

 

Fac băiţă, sunt curat
Astăzi mami m-a spălat
Chiar dacă a tremurat
În apă nu m-a scăpat

Acum sunt curat şi fin
Fac masaj şi dorm puţin
În scurt timp sunt iarăşi treaz
Ca să vă fac în necaz.

 

20 thoughts on “Băiţa bebeluşului

  1. Eu inca sunt in etapa in care mi-e frica de ideea de a tine un bebelus in brate, sa nu cumva sa-l scap ori sa fac alta prostie. Chestiile astea vin cu timpul, inclusiv curajul de a fi mamica.

    Like

  2. Mie mi-a fost teama sa-i fac singura baita, deoarece mi-era frica sa nu o scap, asa ca am facut mereu baita fetitei mele impreuna cu sotul. La acel moment eram doxa de cunostiinte pe toate temele legate de bebelusi incat nu stiu de ce n-am scris o carte :))

    Like

  3. Foarte util acest articol! L-am share-uit si cumnatei mele care in doua luni si jumatate urmeaza sa fie mamica. 😀

    Like

  4. Produsele de la Sanosan le recomand si eu la baita bebelusului ,atunci cand ma duc la vizita (sunt medic de familie).Ai punctat foarte bine toate aspectele!

    Like

  5. Su eu am avut ceva emotii la prima baita, ce mult imi place poezioara. Bebele meu nu este obraznic deloc, chiar doarme linistit dupa baita si abia se trezeste la papa.

    Like

  6. Ce bine de mine 😀 La amandoi copii baita la inceput ( pana pe la vreo 4-5 luni :))) ) le facea mama mea 🙂 Sotl meu rade si imi zice mereu: tie ti-a facut mama ta, dar tu la nepotii tai o sa stii sa le faci, daca nu le-ai facut nici la ai tai copii? :)))) Are dreptate, dar poate nora fi fiica mea se vor descurca singure , nu ca mine :)))

    Like

Leave a comment