Aspiratorul, remediu contra răcelii

A venit toamna. După o vară caniculară , vin temperaturi mult mai scăzute , cu ploi, umezeală şi vânt. Pe mine, anotimpul ăsta mă ţine prizonieră în casă. Nu îmi place să mă plouă, urăsc să-mi fie frig. Aceste fluctuaţii de temperatură au efecte negative asupra organismului. Răcelile sunt tot mai frecvente în această perioadă .

Dacă pentru noi ca adulţi sunt greu de suportat, gândiţi-vă cum este pentru un bebeluş. Noi putem să ne doctoricim în funcţie de nevoi, pe când el e total neajutorat. Îl doare burta, plânge, îl doare în gâtuţ, plânge, îl dor gingiile, plânge. Plânge când îi este foame, plânge când îi este somn, plânge când vrea în braţe. Plânge. PUNCT! În concluzie, bebeluşul nu plânge fără motiv. Prin intermediul plânsului, bebeluşul îţi transmite stările şi nevoile lui. Ca mamă, îţi dai seama destul de repede de ceea ce vrea să-ţi transmită. Eu îmi dau seama când fii-mea e obosită, îmi dau seama când vrea să mănânce, ştiu când vrea sa fie luată în braţe, când îi este prea cald, când îi este prea frig, sau când are nevoie de puţin răsfăţ. Fiind o bebelină destul de cuminte, îmi dau seama şi când are o problemă mai mare. Are un comportament mai ciudat, devine mai agitată. Aşa am depistat şi micile ei răceli.

Din primele zile de viaţă, a făcut diferenţa între zi şi noapte, în 9 luni de zile trezindu-se de vreo patru ori înainte de ora opt. S-a trezit pentru că a fost înfundată pe nas şi nu a putut să respire bine. A doua zi mergem la pediatru pentru consult, să vedem ce problemă are. Am ajuns de foarte multe ori pentru că sunt o panicată şi nu vreau să risc să se întâmple ceva rau, să fiu nevoită să ajung la spital. Din fericire pentru noi, au fost simple răceli, cu secreţii nazale şi strănut. La prima răceală, pediatra ne-a dat un siropel pe bază de plante, şi ne-a sfătuit să-i curăţăm năsucul de câte ori este nevoie. Aveam o pompiţă manuală, cu vârf de silicon. Un eşec total! Nu ne-a ajutat cu nimic, total inutilă. Am mers la farmacie să căutăm un înlocuitor. Farmacista ne-a recomandat batista bebeluşului, un furtun de plastic cu două capete, care se cuplează la aspiratorul casnic. Un capăt intră în furtunul de la aspirator şi cu celălalt cureţi mizeria din năsuc. Am cumpărat-o, am venit acasă şi ne-am apucat de treabă. La început a funcţionat, dar după o perioadă a devenit din ce în ce mai greu, iar în prezent este aproape imposibil. A început să-l urască, o sperie, o enervează atât de tare încât se transformă. Unul o ţine aşa cum poate, altul se chinuie să scoată mizeria. Este ca o scenă din King Kong, când gorila ţinută în lanţuri încearcă să evadeze. După multe lupte, în sfârşit reuşim. Ne uităm cu milă la ea şi ne simţim vinovaţi.

Azi, după încă o repriză de “dezmucifiere”, ne-am hotărât să încercăm aspiratorul nazal electric cu melodii.

Rezultatul?

 

Va urma..

21 thoughts on “Aspiratorul, remediu contra răcelii

  1. Baietelul meu pana acum a racit o singura data si a avut o formu usoara. Noi nu am avut inca nevoie de batista bebelusului. Am scaat doar folosind pompita aceea manuala. Bine ca a invatat sa sufle nasucul.

    Like

  2. Nepotica mea si acum e terorizata de aspiratorul nazal. Dar daca e spre binele ei, o mai chinuim si o mituim. Asta e, pentru un somn bun, ce nu facem

    Like

  3. Nu mi imaginez cum sa folosesc aspiratorul casnic…. adica imi imaginez dar cred ca l-as refuza si eu, zgomotul ala, mi-ar fi teama sa nu extraga prea tare … nu stiu. Acum aud despre aceste metode. “Pe vremea mea “….. nu erau deastea, maica :))

    Like

  4. OMG! Saracul copil…
    Ma gandesc cum naiba reuseam eu sa curat nasucurile fetelor mele prin anii 90?? N-aveam pompite, batistute de-astea terifiante, nici aspiratoare nazale…

    Like

  5. Te înțeleg perfect. La prima răceala cu nas înfundat a fost crunt. Nu am putut dormi toată noaptea si mai exact la ora 2 dimineața a fost soțul la farmacie si a liluat acea chestie manuala de desfundat care practic nu scotea mare lucru si la 4 a luat batista bebelușului. Mare Invenție
    Poți încerca sa ii mai faci aerosoli cu ser fiziologic simplu pentru ca o ajuta! Sănătate multa

    Like

  6. Am auzit si eu metoda asta dar nu am incercat-o inca. Este buna daca ai reusit sa iti rezolvi problema dar despre ce zici tu cu muzica nu am auzit

    Like

  7. Eu l.am folosit la fetita mea ,dar dura ședință muuulllttt pentru că ne “dezmucifiam”toți în familie ca să facem chestia asta în joacă…Dar până la urmă si_l punea singură😉

    Like

Leave a comment