Atenţie! Cade tencuiala!

atentionare

Asta este soluţia autorităţilor pentru a preveni eventuale accidente.

Locuiesc într-un cartier din Bucuresti. Zilnic ies cu copiii în parc sau afară la plimbare. În loc să mă bucur uitându-mă la băieţel cum se plimbă voios pe bicicletă sau de grimasele amuzante ale fetiţei, trebuie să mă uit în sus. Nu, nu pentru a admira cerul, nu pentru a privi păsările, copacii, mă uit să nu cumva să-mi cadă vreo faţadă de balcon în cap.

În urmă cu vreo doi ani, când mă întorceam de la piaţă împreună cu nepoata mea, s-a desprins o bucată din faţada unui balcon şi a căzut la câţiva metri de noi. Pot spune că am fost norocoase. Daca îţi pică un bolovan în cap de la etajul 8, sigur nu-ţi va fi bine. Din acel moment am început să evit pe cât posibil să mai trec la distanţe mici de aceste pericole. Luna aceasta, doar din blocul meu a căzut tencuiala după trei faţade de balcon.

Zilnic, sunt foarte mulţi copii care se joacă în faţa blocului, sunt sute de persoane care trec prin faţa blocului, mai ales că în incinta lui se află un market, farmacii şi diverse magazine de cartier. Pentru mine, este revoltator că suntem obligaţi să trecem prin aceste pericole zi de zi şi nimeni nu face nimic. A, nu! Autorităţile au făcut ceva. Au pus afişe de atenţionare. Atentie!!! Cade tencuiala. Încercaţi să păstraţi o distanţă mai mare de blocuri, eventul zburaţi la ieşirea din scară. Concluzia: ochii sus şi joc de glezne! Doar aşa vă puteţi proteja.

Advertisements

16 thoughts on “Atenţie! Cade tencuiala!

 1. Da..ce descrii tu aici este o situatie similara cu ce se intampla la fostul meu loc de munca.. aceleasi probleme, periculoase de altfel pentru copii si nu numai…din pacate pana si aceste atentionari publice nu au efectul dorit: acela de a se lua masuri! Si rapide!

  Liked by 1 person

 2. Acum multi s-a intamplat si la noi, s-au desprins cateva bucati serioase si au distrus vreo 3-4 masini. Din cate imi amintesc eu, problema a fost rezolvata de locuitorii din bloc, nu de primarie. Si sincera sa fiu, in orasele de provincie, nu prea exista obiceiul de a astepta solutii din partea primariei, locatarii si le rezolva singuri, cat mai repede si mai eficient, desigur, din buzunarul propriu.
  Noi ne-am obisnuit asa

  Liked by 1 person

  • Nu este vorba de asta, de construit se construieste intensiv, atat de intensiv incat in Bucuresti (cel putin), nu mai ai loc la metrou, situatie care se ingreuneaza de la an la an .. ideea ar fi repare ceea ce se strica de-a lungul anilor, in loc sa construiasca altele pe banda rulanta (vorbesc de blocuri de locuinte, complexe rezidentiale, etc)

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s